Het team van Jack van der Spruit zorgt met legionellapreventie

voor een optimaal werkende en volledig veilige drinkwaterinstallatie

Legionellapreventie

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Om een legionellabesmetting te voorkomen, is het van belang de juiste maatregelen te nemen:

  • Voor particulieren geldt: stel uw boiler en ketel in op tenminste 60 graden, gebruik wekelijks de tappunten in huis en schakel voor aanpassingen aan de drinkwaterinstallatie een professional in. Hiermee voorkomt u het ontstaan van ongewenste bacteriën en schimmels.
  • Bent u eigenaar van een collectieve watervoorziening? Dan bent u verantwoordelijk voor de kwaliteit van het water dat u aan uw werknemers, huurders en bezoekers beschikbaar stelt. Met andere woorden: de eigenaar van een drinkwaterinstallatie heeft zorgplicht. De wettelijke afspraken inzake legionellapreventie zijn vastgelegd in het Drinkwaterbesluit, in de NEN 1006 -Algemene voorschriften voor leidingwaterinstallaties, in de BRL 6010 en in de regeling legionellapreventie. Deze normen hebben tot doel dat iedereen in Nederland veilig drinkwater uit de kraan kan nuttigen en onbezorgd kan douchen. Ook op kantoor en in de sporthal.

Het team van Jack van der Spruit is volledig op de hoogte van alle geldende voorschriften en helpt u bij het veiligstellen en houden van uw drinkwaterinstallatie.

offerte aanvragen