Een warmtepomp haalt warmte uit de lucht, de bodem of grondwater

En zet deze inpandig in voor verwarming en warm tapwater

Warmtepompen zijn de toekomst

Een warmtepomp werkt als een omgekeerde koelkast. De pomp onttrekt warmte uit de lucht, de bodem of grondwater en zet dat in voor de verwarming van uw woning. Deze duurzame oplossing komt in verschillende varianten, geschikt voor verschillende woonomgevingen.

  • Hybride warmtepomp
    Deze warmtepomp is ideaal voor de minder goed geïsoleerde woningen en werkt optimaal in combinatie met een cv-ketel. Wanneer het buiten erg koud is, springt de cv-ketel bij voor extra verwarming. De ketel zorgt ook voor warm water uit de kraan.
  • All electric warmtepomp
    Deze warmtepomp is de oplossing voor goed geïsoleerde woningen. De elektrische warmtepomp werkt volledig op stroom en maakt gebruik van een voorraadvat met warm water. De elektrische warmtepomp komt in verschillende varianten. De lucht/water warmtepomp zuigt warmte uit de buitenlucht naar binnen. In de zomer werkt de pomp omgekeerd zodat uw woning tijdens warme zomerdagen gekoeld wordt. De water/water warmtepomp haalt warmte uit de bodem en de lucht/lucht warmtepomp zorgt voor recycling van warmte uit ventilatielucht.

Wij werken graag met warmtepompen van ATAG en LG. Met deze warmtepompen zijn onze opdrachtgevers zeker van de beste verkrijgbare oplossing in de markt. Vanaf 2026 wordt voor het verwarmen van huizen de warmtepomp de standaard. Huiseigenaren zijn vanaf dat moment verplicht om bij de vervanging van de cv-ketel te kiezen voor een duurzaam alternatief. Dat kan een volledig elektrische warmtepomp zijn, een hybride variant óf aansluiting op het warmtenet. Zijn die opties er niet voor uw woning? Dan geldt er een uitzondering. Wat uw situatie ook is, wij adviseren u graag.

Wilt u overstappen op een duurzame warmtepomp? Het team van Jack van der Spruit staat voor u klaar!

Offerte aanvragen
Voor al uw dak, verwarming, sanitair en onderhoud

Neem contact met ons op of vraag direct een offerte aan